Menu

Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

2019. április 16., 19.30

Zeneakadémia — Nagyterem
Közreműködik:
Szemere Zita – ének, Alma Mater Kórus (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel:
Ménesi Gergely [1, 2], Somos Csaba [3]
 
A Zeneakadémiával közös program.

Jegyárak: 1200 Ft, 1700 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Ránki Fülöp 
Fotó: Kotschy Gábor / CAFe Budapest

Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

  1. Liszt: Orfeusz – szimfonikus költemény
  2. Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny
  3. Poulenc: Stabat Mater

Ugyan egy évszázad választja el egymástól Francis Poulenc és Liszt Ferenc nagyszabású, vallásos tárgyú oratorikus műveit, a 20. századi francia mester vallásos miszticizmusa és csendes elragadtatása nagyon is közel áll a liszti spiritualizmushoz. Poulenc kései stílusa a bizonyíték arra, hogy Liszt milyen sokféle módon termékenyítette meg a modernitást, s hogy emberi-művészi példája halála után több mint fél évszázaddal is mennyire eleven hatást gyakorolt.
A koncert első részében Liszt egyik legszebb és legcsendesebb szimfonikus költeménye, az Orfeusz hangzik el. Utána a számos Liszt-ritkaságot és több versenyművet (A-dúr zongoraverseny, Malédiction) is műsorára tűző Ránki Fülöp a zeneszerző legnépszerűbb zongorakoncertjét adja elő.
A fiatal művész egy interjúban így beszélt Liszthez fűződő viszonyáról: „Különlegesen szoros lelki kapcsolatot érzek vele. Azt hiszem, egész életemben példaképként és útmutatóként tekintek majd rá mind emberi, mind zenei, mind zongorázási szempontból.”

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.