Menu

Jordi Savall és az Hespèrion XXI

2019. április 5., 19.30

Zeneakadémia — Nagyterem
Közreműködik:
Lior Elmaleh, Katerina Papadopoulou – ének, Waed Bouhassoun – ének, úd (arab lant)
A zenekar tagjai:
Moslem Rahal – ney, Hovhannes Karakhanyan – duduk, Driss El Maloumi – úd (arab lant), Hakan Güngör – kánun, Dimitri Psonis – szantúr, guitarra moresca, Pedro Estevan – ütőhangszerek
Vezényel, valamint fidulán és lírán közreműködik:
Jordi Savall
 
Partnerek: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Llull
A Zeneakadémiával közös program.

Jegyárak: 4900 Ft, 6900 Ft, 9900 Ft, 11900 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Jordi Savall 
Fotó: David Ignaszewski

Jordi Savall és az Hespèrion XXI

Kelet-Nyugat - A lelkek párbeszéde

Jordi Savall és az általa alapított együttes, az Hespèrion XXI nem pusztán a letűnt korok zenéjének autentikus megszólaltatását ambicionálja, de olyan összefüggéseket, kölcsönhatásokat, kulturális szimbiózisokat kíván élményszerűen közvetíteni, melyek révén egy sor kortárs probléma megoldásához is közelebb jutunk.
Savall soha sem zárt földrajzi, történeti és stiláris egységekben gondolkodott, számára a mediterrán térség a maga sokszínű nyelvi és vallási viszonyrendszerével egyetlen, organikusan összefüggő kulturális egységet alkot.
A Földközi-tenger szerencsésebb időszakokban nem észak és dél, nem kelet és nyugat határát jelentette, hanem épp ellenkezőleg: a különböző régiók közötti párbeszéd szimbóluma volt. S hogy ez a karaktere meghatározó maradjon, a művészetnek újra és újra párbeszédet kell kezdeményeznie. Nemcsak az égtájak, hanem a lelkek között is.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.