Menu

Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták

2019. április 6., 19.30

Pesti Vigadó — Díszterem

Jegyárak: 4000 Ft, 5000 Ft

Jegyet veszek!

Pesti Vigadó

Vigadó tér 2.
+36 1 328 3440

> i

Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták

Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták

  1. Prokofjev: Tovatűnő látomások (Visions fugitives) – részletek, op. 22 (R. Barsaj vonószenekari átirata)
  2. Bruch: Kol Nidrei, op. 47
  3. Paganini: a-moll concertino brácsára és zenekarra
  4. Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70 – vonószenekari átirat

A Moszkvai Szólisták 1992-ben mutatkoztak be a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, és még ugyanebben az évben hatalmas sikerrel koncerteztek a párizsi Pleyel Teremben. Azóta öt kontinens több mint negyven országában léptek fel, olyan hangversenytermekben, mint a Carnegie Hall, a bécsi Musikverein, a Concertgebouw vagy a római Santa Cecilia Akadémia.
A világhírű brácsaművész, Jurij Basmet alig múlt húszéves, amikor felhívta magára a nemzetközi koncertvilág figyelmét. Előbb Budapesten (1975), majd Münchenben (1976) ért el kiemelkedő versenyeredményt, majd a világ legnagyobbjaival játszhatott: Richterrel, Rosztropoviccsal, Argerichcsel, Sternnel vagy Kremerrel.
Sokféle stílusban jártas, változatos műsoraiban gyakran játszik modern darabokat. Napjaink legnevesebb komponistái írtak számára darabot: Schnittke, Gubajdulina, Tavener, Kancheli. Ezidáig ötvennél több brácsaversenyt dedikáltak számára.

Vissza a programokhoz

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.