Menu

Hamar Zsolt és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2019. április 11., 19.30

Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik:
Ric Furman – ének, Kirill Gerstein – zongora, a Nemzeti Énekkar férfikara (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel:
Hamar Zsolt

Jegyárak: 2500 Ft, 3200 Ft, 3900 Ft, 4900 Ft, 6900 Ft

Jegyet veszek!

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555-3300

> i

Nemzeti Filharmonikus Zenekar 
Fotó: Wágner Csapó József / MNF

Hamar Zsolt és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

  1. Mozart: d-moll zongoraverseny, K. 466
  2. Liszt: Faust-szimfónia, S. 108

Liszt Ferenc egyik legkomplexebb, zenei és filozófiai értelemben is különösen összetett és ennek megfelelően komoly intellektuális kihívást jelentő műve a Faust-szimfónia. Formáját és koncepcióját tekintve ugyanolyan kivételes alkotás, mint a h-moll zongoraszonáta.
De nemcsak zenei kvalitásában különleges a Faust-szimfónia, hanem az irodalmi műhöz, Goethe drámai költeményéhez fűződő viszonyában is. Liszt Ferencé a 19. század egyik legeredetibb Faust-értelmezése. E mű sokrétű, árnyalt felmutatására vállalkozik Hamar Zsolt, aki Liszt iránti elkötelezettségét már számos alkalommal bizonyította.
A hangverseny vendégszólistája Kirill Gerstein, orosz származású amerikai zongoraművész lesz, aki mások mellett Rados Ferenc és Dmitrij Baskirov növendéke is volt. A nagyon sokoldalú művészhez igen közel áll Liszt Ferenc személyisége és zenéje, a komponista Transzcendens etűdjeit a közelmúltban, 2016-ban játszotta lemezre.

Vissza a programokhoz

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.