Menu

Kirill Gerstein (zongora) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2019. április 11., 19.30

Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik:
Ric Furman – ének, a Nemzeti Énekkar Férfikara (karigazgató: Somos Csaba), Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán)
Vezényel:
Hamar Zsolt

Jegyárak: 2500 Ft, 3200 Ft, 3900 Ft, 4900 Ft, 6900 Ft

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3300

> i

Kirill Gerstein 
Fotó: Marco Borggreve

Kirill Gerstein (zongora) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

  1. Brahms: 1. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
  2. Liszt: Faust-szimfónia, S. 108

Liszt Ferenc egyik legkomplexebb, zenei és filozófiai értelemben is különösen összetett és ennek megfelelően komoly intellektuális kihívást jelentő műve a Faust-szimfónia. Formáját és koncepcióját tekintve ugyanolyan kivételes alkotás, mint a h-moll zongoraszonáta.
De nemcsak zenei kvalitásában különleges a Faust-szimfónia, hanem az irodalmi műhöz, Goethe drámai költeményéhez fűződő viszonyában is: Liszt Ferencé a 19. század egyik legeredetibb Faust-értelmezése. E mű sokrétű, árnyalt felmutatására vállalkozik Hamar Zsolt, aki Liszt iránti elkötelezettségét már számos alkalommal bizonyította.
A hangverseny vendégszólistája Kirill Gerstein, orosz származású amerikai zongoraművész lesz, aki mások mellett Rados Ferenc és Dmitrij Baskirov növendéke is volt. Az igen sokoldalú művész Brahms monumentális d-moll zongoraversenyének szólistájaként mutatkozik be a budapesti közönségnek.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.