Menu

Az út eleje – Az út vége • 4.1

2019. április 9., 17.00

Zeneakadémia — Solti Terem
Közreműködik:
Dóczi Áron, Kállai Ernő, Osztrosits Éva, Tóth Kristóf – hegedű, Tornyai Péter – brácsa, Domokos Izabella, Varga István, Virág Mátyás, Zétényi Tamás – cselló, Bíró Zsófia – fuvola, Csabay Domonkos, Demény Balázs, Palojtay János – zongora, Csáki András – gitár

Jegyárak: 1900 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Kállai Ernő 
Fotó: Varga Marietta

Az út eleje – Az út vége • 4.1

Hommage à Haydn
  1. Debussy: Hommage à Haydn
  2. Haydn: 8. (E-dúr) vonósnégyes, Hob. III:8 (átirat gitárra és vonóstrióra)
  3. Debussy: G-dúr zongoratrió
  4. Debussy: Cselló-zongora szonáta
  5. Haydn: 104. (D-dúr, „London”) szimfónia, Hob. I:104 (J. P. Salomon átirata fuvolaötösre)

A koncertsorozatban zeneszerzők korai és kései kompozíciói lépnek kapcsolatba egymással. A korai művek sok esetben már tökéletes kompozíciók; csupán annyiban különböznek szerzőjük érett műveitől, hogy a stílusban még nem dominálnak azok a jegyek, amelyek később rögtön felismerhetővé teszik a komponistát.
A kései művekkel kapcsolatban könyvtárnyi irodalom szól arról, ahogyan egy szerzőnél egy élet tapasztalata összegződik, s hogy a külső elvárások egyre kevésbé hatnak a darabokra, inkább egy belső hang irányít, sokszor addig nem hallott távlatok nyílnak meg, máskor pedig felcsillan az igazi derű.
A sorozat első koncertje Debussy és Haydn korai és kései kamaraműveiből válogat, néhány darab pedig speciális, korabeli átiratokban hangzik el.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.