Menu

Koreai Nemzeti Táncszínház: Scent of Ink (A tinta illata)

2019. április 18., 19.00

Müpa — Fesztivál Színház
Előadják:
Yun Sung-cheol, Jung Gil-man, Lee Se-bum, Park Ki-hwan, Hwang Yong-chun, Song Sul, Lee Seog-jun, Lee Jae-hwa, Choi Ho-jong, Kim Hyun-ju, Kim Won-kyung, Kim Young-mi, Park Young-ae, Lee Hyun-kyung, Choi Won-ja, Jung Hyun-sook, Kim Hoie-jung, Jeon Jeong-a, Song Ji-young, Park Hae-jee, Lee Yo-eum, Park Soo-yun
Rendező, látvány:
Jung Ku-ho
Zene:
Pi Jeong-hun
Jelmez:
Kim Hyo-young
Fény:
Joo Young-seok
Hang:
Lee Jae-sik
Animáció:
Choi Jong-bum
Koreográfus:
Yun Sung-joo
Művészeti vezető:
Kim Sang-duk
Rendező, látvány:
Jung Ku-ho
 
Partner: Koreai Kulturális Központ
Támogató: KOFICE – Korean Foundation for International Cultural Exchange
A Nemzeti Táncszínházzal közös program.

Jegyárak: 2500 Ft, 3200 Ft, 3900 Ft

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3300

> i

Koreai Nemzeti Táncszínház: Scent of Ink (A tinta illata)

Koreai Nemzeti Táncszínház: Scent of Ink (A tinta illata)

A több évszázados hagyományokra visszatekintő koreai festészet vissza-visszatérő témája a négy évszakot jelképező négy nemes növény. A szilvavirág (tavasz), az orchidea (nyár), a krizantém (ősz) és a bambusz (tél) képeit a növények nemes tulajdonságainál fogva a „négy előkelő úr” vagy a „négy bölcs” elnevezéssel is illették. A prológussal és epilógussal keretezett táncszínházi előadás hat jelenete a négy évszakot reprezentáló növények szimbolikája köré épül.
Az egyszerű, hófehér színpadon különböző képek tárulnak fel, nemes és tiszta szellemiségük a nézőket egyfajta meditatív, szemlélődő állapothoz segíti hozzá. A táncosok mozgása révén mintha festmények elevenednének meg, a hétköznapok megszokásai alól pedig a tradicionális koreai sanjo és jeonga világát idéző zene révén szabadulhatunk ki.
A direkt történetmeséléstől elszakadó absztrakt táncnyelv szoros kapcsolatban áll magával a koreai tánckultúrával. A 2013-ban bemutatott Scent of Ink a világ számos országában – köztük Japánban, Franciaországban, Hongkongban – ejtette már rabul a közönséget.

Video

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.