Menu

Moszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa

2019. április 22., 19.30

Zeneakadémia — Nagyterem
Közreműködik:
Szemere Zita, Fokanov Anatolij – ének, Polgár Csaba – próza
Vezényel:
Jan Latham-Koenig
 
A Zeneakadémiával közös program.

Jegyárak: 2200 Ft, 3500 Ft, 4900 Ft, 6500 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Moszkvai Csajkovszkij Zenekar

Moszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa

  1. Brahms: A sors éneke, op. 54
  2. Dvořák: Te Deum, op. 103
  3. Csajkovszkij: Rómeó és Júlia – nyitányfantázia
  4. Sosztakovics: Hamlet-szvit, op. 116

A Moszkvai Rádió Szimfonikus Zenekaraként 1930-ban alapított együttes a legrégebb óta fennálló és a nemzetközi koncertéletben az egyik legelismertebb orosz együttes. Olyan karmesteregyéniségek álltak az élén, mint Nyikolaj Golovanov, Alekszandr Gauk vagy Gennagyij Rozsgyesztvenszkij. Az irányítást 1974-ben Vlagyimir Fedoszejev vette át, akivel az 1993 óta Csajkovszkij nevét viselő zenekar a legnagyobb európai, amerikai, japán és ausztrál hangversenytermekben lépett fel.
Az együttes a világ legnevesebb szólistáit látta vendégül – Pavarottit, Richtert, Kremert –, és büszke arra, hogy olyan fiatal, ma már a legnagyobbak között jegyzett művészek indulását segítette, mint Vagyim Repin, Jevgenyij Kiszin vagy Maxim Vengerov.
Dmitrij Sosztakovics a zenekart egyszerűen csak „kiváló muzsikusokból álló kiváló együttesként” jellemezte, utalva arra, hogy az egyes tagok szóló- és kamaraprodukciókban is kivételes előadásokra képesek.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.