Menu

GlasSpring

2019. április 5., 18.00

Tér-Kép Galéria
 
A Kiskép Galériával és a Tér-Kép Galériával közös program.

Ingyenes program

Tér-Kép Galéria

+36 20 320 0288

> i

M.Tóth Margit_'Aranykor'_formába olvasztott, csiszolt üveg, 50cm 
Fotó: M.Tóth Margit

GlasSpring

Kortárs magyar üvegművészet

Az üveg semmi máshoz nem hasonlítható, különleges optikai tulajdonságokkal rendelkező anyag, mely kemény és lágy, törékeny és erős egyszerre, megbabonázza az alkotókat és a nézőt egyaránt. A hatvanas évek nemzetközi stúdióüveg-mozgalmának fiatal, lelkes, kis műhelyekben kísérletező művészei az üvegben nem funkciót kerestek, hanem vizuális és formai lehetőségeket.
A magyar üvegművészetben is új korszak következett, a tradíciók felélesztése és a klasszikus formatervezés mellett az üvegre szobrászati anyagként kezdtek tekinteni. A magyar stúdióüveg-művészet az elmúlt 50 évben az élvonalba küzdötte fel magát, és a világ legtekintélyesebb kiállításaira, múzeumaiba és gyűjteményeibe kerülve sorra aratja a nemzetközi elismeréseket.
A Magyar Üvegművészeti Társaság tagsága a jelentős gyűjteménnyel rendelkező Glasmuseum Lette meghívására májusban mutatkozik be ismét a német nagyközönségnek. Ebből az anyagból látható most ízelítő.

A kiállítás megtekinthető április 5–27. között.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.