Menu

Székely Csaba: Vitéz Mihály – bemutató

2019. április 13., 19.00

Katona József Színház
Előadják:
Sebastian Marina, Alexandru Frânceanu, George Bîrsan, Laura Mihalache, Raisa Ané, Ștefan Roman, Cristi Bojan, Szabó János-Szilárd, Narcis Zamfir, Kovács Károly, Benedek Botond-Farkas
Zene:
Kovács Károly
Díszlet:
Bogdan Spătaru
Animáció:
Andrei Gereb
Románra fordította:
Sándor László
A német szövegrészeket fordította:
Elise Wilk
Rendező:
Ándi Gherghe

Jegyárak: 2500 Ft, 3500 Ft, 4200 Ft, 4900 Ft

Katona József Színház

Petőfi Sándor utca 6.
+36 1 266 5200

> i

Székely Csaba: Vitéz Mihály

Székely Csaba: Vitéz Mihály – bemutató

A marosvásárhelyi 3G Színház előadása

A Vitéz Mihály egy hős emelkedésének és bukásának története. Egy igaz mese zsarnokságról, sikerről, manipulációról, barátságról és árulásról. Megmutatja, mivé lesz, aki a hatalom útjára lép. Megmutatja, hogyan játszik velünk a Történelem, ha ki akarjuk őt játszani.
A 17. századi erdélyi történet címszereplője a karizmatikus Mihály vajda, aki egymás ellen fordítja a székelyeket és a magyarokat, majd elfoglalja Erdély trónját. „Az a folyamat érdekelt, ahogyan egy ismeretlen kereskedő akkora manipulátorrá válik, hogy könnyedén egymás ellen fordít két népet – ez ma is nagyon aktuális.”
„Felfedeztem Mihályban a kalandvággyal megáldott karrieristát, akiben jól megfér egymás mellett a tisztesség és az álnokság; akinek az élet egyszerre mulatság és taktika; aki ritkán mond igazat, a hazugságait viszont komolyan gondolja; aki attól fogva, hogy ráérez a hatalom ízére, megállíthatatlanul tör előre. Egyszóval megláttam benne a mai politikust” – írta a darabról Székely Csaba.

Az előadás 14 éven aluliak számára nem ajánlott.

Színházi előadás román, magyar és német nyelven, magyar nyelvű feliratozással.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.