Menu

Janos Acs és a Concerto Budapest

2019. április 17., 19.30

Pesti Vigadó — Díszterem
Közreműködik:
Sümegi Eszter, Fekete Attila, Haja Zsolt – ének, Homoki Gábor – brácsa, Jozsef Acs – orgona, Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel:
Janos Acs

Jegyárak: 2500 Ft, 3500 Ft

Pesti Vigadó

Vigadó tér 2.
+36 1 328 3340

> i

Janos Acs 
Fotó: Schram András

Janos Acs és a Concerto Budapest

  1. Berlioz: Harold Itáliában, op. 16
  2. Leoncavallo: Requiem (Jozsef Acs átirata nagyzenekarra)

A magyar származású, több mint négy évtizede külföldön dolgozó világhírű karmestert, Janos Acsot az olasz operajátszás tradíciójának elkötelezett dirigensként ismeri a nemzetközi zenei élet. Százötvennél több operát vezényelt, köztük Bellini és Puccini valamennyi művét. Számos műritkaság újrafelfedezésében játszott döntő szerepet, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Leoncavallo Requiemjét dirigálja.
Az operái révén népszerű Ruggiero Leoncavallo gyászmiséjét I. Umberto király emlékének dedikálta. Az 1900-ban született művet Janos Acs testvérbátyja, a zongorista, orgonista és zeneszerző Jozsef Acs fedezte fel, és készítette el nagyzenekari változatát, mely átirat első alkalommal a fesztiválon hangzik el.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.