Menu

Vigh Andrea (hárfa) és a Kodály Vonósnégyes

2019. április 17., 19.30

Festetics Palota — Tükörterem
Közreműködik:
Kovács Imre – fuvola, Rumy Balázs – klarinét
A vonósnégyes tagjai:
Falvay Attila, Bangó Ferenc – hegedű, Fejérvári János – brácsa, Éder György – cselló

Jegyárak: 3200 Ft

Festetics Palota

Pollack Mihály tér 3.
+36 1 266 3101

> i

Vigh Andrea 
Fotó: Mudra László

Vigh Andrea (hárfa) és a Kodály Vonósnégyes

  1. Schnittke: 3. vonósnégyes
  2. Ravel: Bevezetés és Allegro
  3. Ravel: F-dúr vonósnégyes, op. 35

2019-ben lenne 85 éves a Sosztakovics utáni orosz zene egyik legnagyobb alakja, Alfred Schnittke. 1983-ban írt 3. vonósnégyesében egyszerre idézi meg a reneszánsz kor nagy alakját, Orlando di Lassót (Stabat Mater), Beethovent (Nagy fúga) és magát Sosztakovicsot. A mű felfedezése leginkább egy nyomozáshoz hasonlítható, s nem árt, ha ebben olyan „detektívek” vannak a segítségünkre, mint a Kodály Vonósnégyes tagjai.
Az ő vendégükként lép fel Vigh Andrea, aki a hárfás kamarazene egyik gyöngyszemében, Ravel életművének egyik legkülönlegesebb darabjában, az 1905-ben írt Bevezetés és Allegro előadásában működik közre. A kevéssé ismert mű mellett egy vele szinte egy időben született, s mind a mai napig nagyon népszerű kvartett hangzik el.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.