Menu

Moszkvától a Múzeumig

2019. április 7., 19.30

Magyar Nemzeti Múzeum — Díszterem
Közreműködik:
Tatjana Zimre – oboa, Feriencsik László – fagott, Szűts Péter – hegedű, Máté Balázs – cselló, Alekszej Ljubimov, Olga Pascsenko – zongora, Aura Musicale
Koncertmester:
Szűts Péter
Művészeti vezető:
Máté Balázs
 
A Magyar Nemzeti Múzeummal közös program.

Jegyárak: 2500 Ft

Magyar Nemzeti Múzeum

Múzeum körút 14–16.
+36 1 338 2122

> i

Alekszej Ljubimov

Moszkvától a Múzeumig

Zsabó Fesztivál
  1. Haydn: Die Feuersbrunst – nyitány, Hob. XXIXb:A
  2. Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
  3. Mozart: Don Giovanni – nyitány, K. 527
  4. Dussek: B-dúr versenymű két zongorára és zenekarra, op. 63

Az orosz régizenejáték, a historikus előadói gyakorlat egyik legnagyobb hatású előadóművésze és hazájában úttörő egyénisége a csembaló- és fortepiano-művész, Alekszej Ljubimov. Azon ritka művészek egyike, aki a legújabb kor zenéjében – Gubajdulina, Pärt, Ligeti, Kurtág vagy Boulez kompozícióiban – ugyanolyan magabiztossággal tájékozódik, mint a 18. századi remekművek vagy a kismesterek alkotásai között.
Ljubimov mellett az új generáció egyik legnagyobb tehetsége mutatkozik be a Zsabó Fesztiválon. A különböző billentyűs hangszereken játszó Olga Pascsenko Moszkvában született, és még csak kilencéves volt, amikor önálló koncerten lépett fel New Yorkban. A Csajkovszkij Konzervatóriumban 2010-ben fejezte be tanulmányait, egyik mestere Ljubimov volt. 2014-ben a lipcsei Bach-versenyen a zsűrinél a második, a közönségnél az első helyen végzett.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.