Menu

38. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

2019. április 6., 10.30

Papp László Budapest Sportaréna
 
A Táncház Egyesülettel közös program.

Bővebb információ az Országos Táncháztalálkozó honlapján.

Papp László Budapest Sportaréna

Stefánia út 2.
+36 1 422 2600

> i

38. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 
Fotó: Tyukodi László

38. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

  1. 10.30–18.30 Tánchagyományaink – tánctanítás és bemutatók
  2. 19.30 Muharay-gála (Galga-mente)
  3. 20.20 A 2019-es Táncház díj átadása
  4. 20.30 Martin-gála (Gyimes és Moldva)
  5. 22.00 Táncház a javából

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a hazai folklórszcéna egyik legjobban várt, legreprezentatívabb eseménye. Olyan seregszemle, melyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt-néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek mutatkoznak be, és a lehető legbőségesebb áttekintést nyújtják a Kárpát-medence és a moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek népi kultúrájából.
A Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén táncházak váltják egymást, a lépésekkel éppen csak ismerkedők élő zenére tanulhatnak, és szabadon kipróbálhatják magukat a más-más hangulatú táncokban.
A vasárnap esti gálán színpadra lép a Cimbaliband, Szalonna és Bandája, hagyományőrző népművészek, valamint a Fölszállott a pávából megismert fiatal tehetségek. A kétnapos rendezvényre végül a Mindenki tánca című nagyszabású produkció teszi fel a koronát.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.