Menu

Baráti Kristóf (hegedű) és a Kodály Filharmonikusok Debrecen

2019. április 12., 19.30

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminál
Vezényel:
Somogyi-Tóth Dániel
 
A Kodály Filharmónia Debrecennel közös program.

Jegyárak: 1900 Ft, 2900 Ft, 3900 Ft

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminál

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – Terminal 1

> i

Baráti Kristóf 
Fotó: Marco Borggreve

Baráti Kristóf (hegedű) és a Kodály Filharmonikusok Debrecen

Tűz - víz - föld - levegő
  1. Stravinsky: Feu d’artifice (Tűzijáték), op. 4
  2. Vivaldi: A négy évszak, op. 8
  3. Debussy: Az elsüllyedt katedrális (Leopold Stokowski átirata)
  4. Stravinsky: A tűzmadár – szvit

Somogyi-Tóth Dániel a debreceni zenei élet két meghatározó műhelye, a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok művészeti vezetőjeként a nagy múltú együttesek munkájának összehangolására és egy új arculat kialakítására vállalkozott. A repertoár felfrissítése, az újszerű koncertezési formákkal való kísérletezés többek között azt a célt szolgálja, hogy az együtteseket minél szélesebb körben ismerje meg a hazai közönség, s hogy Debrecen mind a magyar, mind a nemzetközi komolyzenei életben növelje szerepét.
A Budapesti Tavaszi Fesztiválon világhírű szólistával – Baráti Kristóffal –, különleges helyszínen, inspiráló térben, változatos műsort vezényel, melyben Stravinsky jól megfér Vivaldival. Igazi csemegeként hangzik el Debussy híres zongoraprelűdje, melyet Leopold Stokowski ültetett át nagyzenekarra. Az 1930-ban készült, lenyűgöző pompájú átirattal a hazai közönség ritkán találkozik.

Az Aeropark repülőgép-múzeum Malév nosztalgiabuszai 18.30-kor indulnak a Deák térről a helyszínre, illetve a hangverseny után vissza a Deák térre. A járatokon az utazás a koncertjegy felmutatásával ingyenes, de előzetesen regisztrálni szükséges, amit itt lehet megtenni.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.