Menu

#felafejjelbudapest: Történetek a kaputelefontól a gyorsliftig

2019. április 6., 10.00

Budapesti közterületek
 
Az Imagine Budapesttel közös program

Ingyenes program

Budapesti közterületek


> i

Dugattyús-ház

#felafejjelbudapest: Történetek a kaputelefontól a gyorsliftig

Séta a "Bauhaus" Budapesten

Bauhaus? Bauhaus! Mindenkinek ismerős fogalom. De vajon létezik-e egyáltalán ez az építészeti stílus a fővárosban? Van-e valami egyértelmű jellegzetessége, amit ha meglátunk egy házon, már egyből bizton állíthatjuk, ez bizony Bauhaus-épület? Egyáltalán: minőséget vagy csak egy stílust jelent a Bauhaus?
Miért kerülnek többe egy Bauhaus-házban az eladó lakások, mint a hasonló korú, másmilyen épületekben? Egyáltalán, mi történt a két világháború közti Budapesten, aminek köze van a kaputelefonokhoz, a nyitható tetejű mozikhoz és az eleganciához mint életérzéshez?
Rendhagyó kérdések, melyeknek a Bauhaus 100. évfordulója alkalmából rendezett, kétórás városi sétánkon igyekszünk majd utánajárni.

Találkozási pont: a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán
A séta hossza: 2-2,5 óra

A séta ingyenes, de előzetesen regisztrálni szükséges, amit ezen a linken lehet megtenni.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.