Menu

PONT Fesztivál

2019. április 12., 17.00

Budapesti közterületek
 
A Hangvetővel közös program.

Ingyenes program

Budapesti közterületek


> i

Busók 
Fotó: Kalina Veronika

PONT Fesztivál

Mi a csoda?

A mohácsi busójárás 2009 óta szerepel az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján. A télbúcsúztató, tavaszköszöntő rítus eredeti célja, hogy az ijesztő ruháktól, álarcoktól és hangoskodástól a tél megrémüljön, és elszaladjon.
A busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva minden évben vidám forgataggá varázsolják Mohácsot. A PONT Fesztivál keretében a budai Várban is találkozhatunk velük, amint vonulva köszöntik a tavaszt.
A PONT Fesztiválon szombaton és vasárnap a busójárást bemutató kiállításon kívül is izgalmas ingyenes programok várják a családokat, esténként pedig szintén az UNESCO szellemi kulturális örökség listájához kapcsolódnak a koncertek.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.