Menu

Bebel Gilberto

2019. április 18., 19.00

Budapest Jazz Club
Közreműködik:
Bebel Gilberto – ének, Guilherme Monteiro – gitár
 
A Budapest Jazz Clubbal közös program.

Jegyárak: 4900 Ft

Budapest Jazz Club

Hollán Ernő utca 7.
+36 70 413 9837

> i

Bebel Gilberto 
Fotó: Vicente De Paulo

Bebel Gilberto

A brazil származású, New Yorkban született Bebel Gilberto neve valósággal összeforrott a bossa nova stílussal. Édesapja a világhírű énekes-gitáros, João Gilberto, édesanyja a szintén világhírű énekesnő, Miúcha. Bebel gyermekkorától kezdve New York és Rio között ingázott, s talán nem túlzás kijelenteni, hogy zenéjében ez a két város olyan szerepet játszik, mint egy hatalmas híd két pillére.
„Édesapámtól tanultam meg, hogyan törekedjek minden pillanatban a tökéletességre, édesanyámtól pedig azt, hogy hogyan ne.” Karrierjének kezdetén édesanyja mellett bontogatta szárnyait, mindössze hétévesen lehetőséget kapott, hogy közreműködjön Miúcha és a stílus másik meghatározó formátumú komponista-előadója, Antônio Carlos Jobim közös lemezén. Két évvel később pedig már Stan Getzcel közösen koncertezett a Carnegie Hallban.
Budapesti koncertjén visszatér zenei gyökereihez, és egyetlen gitár kíséretével, duóban áll a Budapest Jazz Club színpadára.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.