Menu

Virágzó magyar szecesszió – Komor Marcell

2019. április 5., 16.00

Müpa
Kurátor:
Várallyay Réka

Ingyenes program

Müpa

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3300

> i

Marosvásárhelyi Kultúrpalota

Virágzó magyar szecesszió – Komor Marcell

A magyar szecessziós építészet atyja, Lechner Ödön tanítványaként és elhivatott követőjeként Komor Marcell (1868–1944) és építésztársa, Jakab Dezső a századforduló magyar nagyvárosai (Budapest, Szabadka, Nagyvárad, Marosvásárhely stb.) számára számtalan emblematikus épület terveit készítette el.
Műveiket kiváló funkcionalitás, a kor legmodernebb épületszerkezeteinek alkalmazása és a magyaros-szecessziós stílusban megtervezett részletek gazdagsága jellemzi. Nevükhöz fűződik a marosvásárhelyi Kultúrpalota, melynek megszületésével – a magyar szecesszió vezető képzőművészei és iparművészei együttműködésének köszönhetően – a korszak legjelentősebb összművészeti alkotása jöhetett létre.
A Kultúrpalota – csakúgy, mint a Müpa – a különböző művészeti ágak közös „csarnoka” kívánt lenni, nem véletlen hát, hogy Komor Marcell vált a budapesti kulturális sétány névadójává.

A kiállítás megtekinthető április 5. és május 7. között.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.