Menu

A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

2019. április 5., 11.00

Szépművészeti Múzeum
Kurátor:
Kárpáti Zoltán
 
A Szépművészeti Múzeummal közös program.

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Szépművészeti Múzeum

Dózsa György út 41.
+36 1 469 7100

> i

Michelangelo Buonarroti: Ülő férfiakt © Teylers Museum, Haarlem, The Netherlands

A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

A 2018 őszén befejezett nagyszabású rekonstrukciós munkát követően a Szépművészeti Múzeum a Leonardo da Vincinek tulajdonított lovas kisbronz köré szervezett kiállítással nyitotta meg újra kapuit. 2019 tavaszán az itáliai reneszánsz másik géniusza, Michelangelo rajzművészetének szentel tárlatot.
Az elsősorban szobrászként, de festőként és építészként is egyedülálló Michelangelo életművében központi szerepet játszottak a rajzok, érdeklődésének középpontjában szinte kizárólag az emberi test ábrázolása állt. A budapesti tárlaton Michelangelónak, a világ húsz rangos gyűjteményéből – köztük a haarlemi Teylers Museumból, londoni British Museumból, a firenzei Casa Buonarrotiból és Uffiziból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és az oxfordi Ashmolean Museumból – kölcsönzött harminc akttanulmányát, köztük a Sixtus-kápolna mennyezetképeihez és az Utolsó ítélethez készített rajzait állítják ki.
Michelangelo remekművei a 15–16. század állandóan változó művészi közegében alkotó legtehetségesebb kortársai, többek között Leonardo, Raffaello, Signorelli, Pontormo, Bronzino, Salviati és Rosso Fiorentino további ötven rajzával együtt láthatók.

A kiállítás megtekinthető április 5. és június 30. között.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.