Menu

Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

2019. április 5., 11.00

Szépművészeti Múzeum
 
A Szépművészeti Múzeummal közös program.

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Szépművészeti Múzeum

Dózsa György út 41.
+36 1 469 7100

> i

Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

A 2018 őszén befejezett nagyszabású rekonstrukciós munkát követően a Szépművészeti Múzeum Leonardo da Vinci személye és művészete köré szervezett kiállítással nyitotta meg újra kapuit. 2019 tavaszán az itáliai reneszánsz másik géniusza, Michelangelo rajzművészetének szentel tárlatot.
Az elsősorban szobrászként, de festőként és építészként is egyedülálló életművet maga után hagyó Michelangelo életművében központi szerepet játszott a rajzművészet. Több mint félezer rajza maradt ránk, melyek nemcsak a legendás művek alkotói folyamatába engednek bepillantást, de arról is tanúskodnak, hogy milyen virtuóz módon használta a különféle rajztechnikákban rejlő kifejezési lehetőségeket.
Michelangelo művészetének középpontjában az emberi test ábrázolása állt. A budapesti tárlaton közel harminc, a világ legrangosabb gyűjteményeiből, többek között a Teylers Múzeumból, a British Múzeumból, a Casa Buonarrotiból, az Uffiziból, a Louvre-ból, az Albertinából és az Ashmolean Múzeumból kölcsönzött akttanulmánya lesz látható.
A rajzok, így a Sixtus-kápolna mennyezetéhez és az Utolsó ítélethez készült számos munkája a 15–16. század állandóan változó művészi közegében, legtehetségesebb kortársainak, mások mellett Leonardo, Raffaello, Signorelli, Pontormo, Bronzino, Salviati és Rosso Fiorentino műveivel együtt lesznek láthatók.

A kiállítás megtekinthető április 5. és június 30. között.

Vissza a programokhoz

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.