Menu

A Philharmonia Chor Stuttgart Liszt-koncertje

2019. április 13., 20.00

Belvárosi Plébániatemplom
Közreműködik:
Franziska Gschlecht, Johanna Pommranz, Gabriele Lesch, Jo Holzwarth, Konstantin Krimmel, Florian Schmitt-Bohn – ének, Raphael Westermeier – narrátor, Annique Göttler – zongora
A rendező munkatársa:
Mira Ebert
Koncepció, rendező:
Lars Franke
Vezényel, művészeti vezető:
Johannes Knecht

Jegyárak: 2000 Ft

Belvárosi Plébániatemplom

Március 15. tér 2.

> i

Philharmonia Chor Stuttgart 
Fotó: Martin Sigmund

A Philharmonia Chor Stuttgart Liszt-koncertje

  1. Liszt: Die Seligkeiten, S. 25
  2. Liszt: Harmonies poétiques et religieuses – Ave Maria, S. 173
  3. Liszt: Via Crucis, S. 53

A Philharmonia Chor Stuttgart 1986-ban jött létre. Az együttes a nagyszabású szimfonikus-oratorikus művektől a kisebb apparátusú a cappella kompozíciókig sokféle műfajban és stílusban otthonos. Működésük centrumában a 18–20. századi oratórium áll, évente körülbelül tizenkét olyan koncertet adnak, melyen egy-egy nagyobb mű szerepel a műsoron. Énekeltek már Japánban, Franciaországban, Csehországban, Spanyolországban és Magyarországon.
A kórus 2012-ben Anna Nyetrebko és Erwin Schrott baden-badeni operakoncertjén működött közre, majd meghívást kapott a salzburgi adventi koncertekre. A közelmúltban Bach h-moll miséjében, Verdi Requiemjében, Beethoven 9. szimfóniájában és Mozart Idomeneójában, Liszt Via Crucis című darabjának szcenírozott előadását pedig a Miskolci Operafesztiválon, a zeneszerző születésének bicentenáriumi évében, 2011-ben láthattuk.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.