Menu

Prokofjev: Hamupipőke

2019. április 22., 15.00

Erkel Színház
Közreműködik:
Marija Sirinkina / Nagyezsda Batojeva, Alekszandr Szergejev / Vlagyimir Skljarov, Jekatyerina Kondaurova, Mariinszkij Zenekar
Zene:
Szergej Prokofjev
Librettó:
Nyikolaj Volkov (Charles Perrault meséje nyomán)
Díszlet:
Ilja Utkin, Jevgenyij Monahov
Jelmez:
Jelena Markovszkaja
Fény:
Gleb Filstyinszkij
Koreográfus:
Alekszej Ratmanszkij
Vezényel:
Valerij Gergijev
 
A Mariinszkij Színház exkluzív partnere a VTB Bank, Yoko Ceschina és a Sberbank.

Jegyárak: 2000 Ft, 5900 Ft, 7900 Ft, 9900 Ft, 12900 Ft

Erkel Színház

II. János Pál pápa tér 30.
+36 1 332 6150

> i

Prokofjev: Hamupipőke

Prokofjev: Hamupipőke

A Mariinszkij Színház Balettegyüttesének előadása

A 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes története a 18. századtól elválaszthatatlanul összeforrott az európai táncművészet történetével, a 19–20. század fordulójától kezdve pedig a műfaj legnagyobb sztárjai érkeztek a társulatból.
A Mariinszkij a klasszikus hagyományok megőrzése mellett a legújabb táncművészeti irányok felé is nyitott, dolgozott már a társulattal John Neumeier, William Forsythe, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, Wayne McGregor vagy Hans van Manen.
Prokofjev csodálatos balettmeséjének egyszerre klasszikus és merészen kísérletező koreográfiáját, az orosz–amerikai Alekszej Ratmanszkij munkáját 2002-ben mutatta be a társulat. Ratmanszkij, Valerij Gergijevvel szoros együttműködésben, a zenei anyag mélyrétegének feltárása nyomán alakította ki koncepcióját. A produkció a mai napig a Mariinszkij egyik legsikeresebb és folyamatosan repertoáron tartott balettelőadása.

Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.